دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو و درمان آن

ریزش مو یک مشکل شایع است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی، تغذیه نامناسب و …رخ دهد. در این مقاله به برخی از دلایل ریزش مو اشاره خواهیم کرد.

ریزش مو

اکثر افراد در طول زندگی خود درجاتی از ریزش مو را تجربه خواهند کرد. از دست دادن حدود 50 تا 100 تار مو به طور معمول هر روز رخ می دهد.ریزش مو بیش از این مقادیر طبیعی به عنوان ریزش مو یا آلوپسی نامیده می شود.

درصد بالایی از افراد در بزرگسالی متوجه ریزش مو می شوند.

اما برخی در نوجوانی شروع به ریزش موهای خود می کنند. ریزش مو ممکن است برای هر کسی سخت باشد، به خصوص اگر جوانتر باشید. ریزش مو می تواند تاثیر زیادی بر عزت نفس داشته باشد.

بیایید به طیف گسترده ای از علل بالقوه ریزش مو در نوجوانان نگاه کنیم. ما همچنین گزینه های درمانی را برای هر کدام بررسی خواهیم کرد.

علل بالقوه ریزش مو در نوجوانان شامل عوامل ژنتیکی، عدم تعادل هورمونی و بیماری های زمینه ای است. در برخی موارد، ریزش مو با درمان مناسب قابل برگشت است.

ژنتیک در ریزش مو

آلوپسی آندروژنیک یک شکل ژنتیکی از ریزش مو است که به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه شناخته می شود. در یک الگوی قابل پیش بینی رخ می دهد.

در مردان، معمولاً به صورت فرورفتگی خط مو به شکل M، V یا U و طاسی تدریجی در تاج ظاهر می شود. خانم ها معمولاً متوجه نازک شدن تدریجی قسمتی از موهای خود می شوند.

الگوی ریزش مو معمولا در بزرگسالی شروع می شود، اما می تواند در سال های نوجوانی شما نیز شروع شود. تجربه این نوع ریزش مو برای نوجوانان غیرمعمول نیست، اما شیوع آن در حال حاضر مشخص نیست.

اگر بستگان نزدیکی داشته باشید که دچار ریزش مو شده اند، به احتمال زیاد دچار ریزش موی الگو خواهید شد.

دلایل ریزش مو

آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش مو به صورت تکه‌ای می‌شود.

شرایط خودایمنی زمانی ایجاد می شود که بدن شما سلول های سالم بدن را با مهاجمان خارجی اشتباه بگیرد. در موردآلوپسی آره آتا، سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند. ممکن است متوجه ریزش مو در پوست سر، ابروها، مژه ها یا بدن خود شوید.

آلوپسی آره آتا حدود 2 درصد از جمعیت را در مقطعی از زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. اکثر افراد قبل از 30 سالگی به آن مبتلا می شوند و می تواند از دوران کودکی شروع شود.

سوء تغذیه

سوءتغذیه به فقدان تغذیه مناسب گفته می شود که می تواند به دلیل نخوردن کافی، خوردن زیاد یا عدم دریافت تعادل مناسب از مواد مغذی باشد. عدم دسترسی به غذا، عدم تعادل رژیم غذایی، اختلالات خوردن یا شرایط گوارشی برخی از دلایل بالقوه هستند.

کمبود مواد مغذی

کمبود مواد مغذی ممکن است باعث ریزش مو شود، از جمله:

  • ویتامین A
  • ویتامین E
  • فلز روی
  • ویتامین سی
  • اهن
  • نیاسین
  • ویتامین دی
  • ویتامین E
  • بیوتین
  • اسید فولیک
  • سلنیوم

شرایط تیروئید

شرایط تیروئیدی که منجر به تولید کم یا تولید بیش از حد هورمون های تیروئیدی می شود ممکن است باعث ریزش مو یا شکنندگی مو شود.

ریزش مو ناشی از بیماری تیروئید معمولاً به صورت نازک شدن یکنواخت در سر شما ظاهر می شود. همچنین ریزش مو در افراد مبتلا به بیماری شدید یا طولانی مدت تیروئید شایع‌تر است. موهای از دست رفته اغلب با درمان مناسب دوباره رشد می کنند.

لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که توسط سیستم ایمنی بدن ، بافت ها و اندام های شما را هدف قرار می دهد. لوپوس می تواند علائمی مانند درد مفاصل، خستگی، بثورات پروانه ای شکل و ریزش مو ایجاد کند.

افراد مبتلا به لوپوس ممکن است متوجه نازک شدن تدریجی شوند. ریزش مو ممکن است دوباره رشد کند یا نکند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک مشکل شایع سلامت زنان است که منجر به افزایش سطح آندروژن یا هورمون های جنسی مردانه می شود.

برای زنان طبیعی است که هورمون هایی مانند تستوسترون تولید کنند. اما زمانی که آنها این هورمون را بیش از حد تولید کنند، می تواند منجر به علائمی مانند اختلال در چرخه قاعدگی، آکنه و نازک شدن مو شود.

درمان عدم تعادل هورمونی در بدن شما ممکن است منجر به رشد مجدد مو شود.

برخی از داروها و درمان های پزشکی

تعدادی از داروها و درمان های پزشکی می تواند منجر به ریزش مو شود. برخی از نمونه ها عبارتند از:

داروهای آکنه

آنتی بیوتیک ها

داروهای ضد انعقاد

داروهای ضد افسردگی و تثبیت کننده های خلق و خو

شیمی درمانی

سرکوب کننده های ایمنی

سایر دلایل ریزش مو

آلوپسی کششی

این شکل از ریزش مو به دلیل استرس مکرر بستن موهایتان به صورت کش، دم اسبی یا بافته است. ریزش مو اغلب در امتداد خط موی شماست و اگر زود مداخله کنید ممکن است برگشت پذیر باشد.

تریکوتیلومانیا

 این یک اختلال روانی است که در آن فرد نیاز شدیدی به کندن موهای خود احساس می کند. علائم معمولا بین سنین 10 تا 13 سالگی شروع می شود.

کرم حلقوی پوست سر

 کرم حلقوی یک عفونت قارچی است که می تواند باعث ایجاد تکه هایی از پوست خارش دار و پوسته پوسته روی پوست سر شما شود. در برخی موارد، کرم حلقوی می تواند باعث التهاب شود که منجر به زخم و ریزش مو می شود.

تلوژن افلوویوم

 تلوژن افلوویوم یک شکل موقتی از ریزش مو است که باعث ریزش بیش از حد مو می شود. استرس، بیماری، زایمان یا کاهش وزن برخی از دلایل بالقوه این مشکل هستند.

کلر موجود در استخرهای شنا، رنگ کردن منظم موهای خود و قرار گرفتن موهای شما در معرض حرارت بیش از حد همگی از علل بالقوه آسیب مو هستند.

آیا بلوغ می تواند باعث ریزش مو در نوجوانان شود؟

بلوغ باعث نوساناتی در سطح هورمون می شود که به طور بالقوه می تواند بر رشد مو تأثیر بگذارد. ریزش موی الگو می تواند بلافاصله پس از بلوغ شروع شود و با گذشت زمان پیشرفت کند. ریزش موی الگو شایع ترین علت ریزش مو در مردان و زنان است.

تشخیص علت زمینه ای در علت ریزش مو

اگر فرزند شما ریزش مو دارد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است با معاینه فیزیکی و با بررسی سابقه پزشکی شما بتواند علت ریزش مو را تشخیص دهد. آنها ممکن است یک آزمایش کشش انجام دهند تا ببینند چند تار مو بیرون می آیند و پوست سر شما را با میکروسکوپ بررسی کنند.

اگر پزشک مشکوک به عدم تعادل هورمونی یا کمبود مواد مغذی باشد، ممکن است آزمایش خون را تجویز کند. همچنین ممکن است نمونه برداری کوچکی از پوست سر شما انجام دهند.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو شامل داروها و جراحی کاشت مو است. بهترین گزینه درمانی برای نوع ریزش مو بستگی به علت آن دارد.

اگر ریزش موی شما ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد، درمان آن بیماری ضروری خواهد بود.

اگر داروی خاصی باعث ریزش مو شده است، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مصرف آن را برای چند ماه متوقف کنید.

داروهایی برای رفع طاسی الگوی (ارثی) در دسترس هستند. رایج ترین گزینه ها عبارتند از: محصولات حاوی ماینوکسیدیل،فیناستراید، اسپیرونولاکتون و…

با توجه به عوارض جانبی بالقوه مرتبط با درمان های دارویی، علاقه به استفاده از درمان های جایگزین، از جمله مکمل های غذایی، برای ریزش مو وجود داشته است.از جمله مکمل های رایج مورد استفاده می توتن به بیوتین، زینک ، ویتامین ای و امگا3 اشاره نمود.

برای شروع سلامتی 5 ستاره لازمه!

میانگین امتیازات ۵ از ۵

در صورت تمایل می‌توانید مطلب بالا را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین مقالات