مکمل های تقویت قوای جنسی؛ 3 روش افزایش میل جنسی

مکمل های تقویت قوای جنسی در مردان و زنان

آنچه در این مطلب می‌خوانیم:

مکمل های تقویت قوای جنسی؛ اثر بخش و بدون عوارض

مکمل های تقویت قوای جنسی با پرداختن به جنبه های مختلف سلامت جسمی و تعادل هورمونی در تقویت قدرت جنسی نقش دارند. برخی از مکمل‌ها مانند ال-آرژنین گردش خون را بهبود بخشیده و منجر به جریان خون بهتر به اندام‌های تناسلی زنان و مردان می شوند. مکمل هایی مانند ریشه ماکا و تریبولوس ترستریس، با تنظیم سطوح هورمونی به افزایش میل جنسی و عملکرد جنسی کمک می کنند. همچنین مکمل‌هایی با خواص تطبیق‌زا یا آرام‌بخش، مانند آشواگاندا و رودیولا، منجر به کاهش سطح استرس و اضطراب و در نتیجه بهبود عملکرد و رضایت جنسی می شوند. برای بهبود خلق و خو و سلامت جسمی، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D پیشنهاد می شود که در افزایش تجربیات جنسی بهتر موثرند.

نیروی جنسی چگونه در بدن ایجاد می شود؟

نیروی جنسی چگونه در بدن انسان ایجاد می شود؟

قوای جنسی، که اغلب به عنوان انرژی یا میل جنسی نیز شناخته می شود، یک تعامل پیچیده از عوامل فیزیولوژیکی، روانی و عاطفی است. در ادامه به بعضی از اجزای کلیدی ایجاد  و تقویت قوای جنسی در بدن  اشاره می کنیم:

1- تعادل هورمونی

هورمون ها نقش مهمی در تنظیم میل و عملکرد جنسی دارند در اینجا مروری بر چگونگی تأثیر هورمون ها و تعادل هورمونی بر قدرت جنسی خواهیم داشت:

  • تستوسترون

تستوسترون اغلب به عنوان “هورمون مردانه” شناخته می شود، اما در زنان نیز به مقدار کمی وجود دارد. در مردان، تستوسترون عمدتا در بیضه ها و در زنان در تخمدان ها و غدد فوق کلیوی تولید می شود. تستوسترون با میل جنسی، برانگیختگی جنسی و حفظ عملکرد جنسی در هر دو جنس مرتبط است. سطوح پایین تستوسترون منجر به کاهش میل جنسی و اختلال عملکرد جنسی در مردان و زنان می گردد.

  • استروژن

استروژن اولین هورمون جنسی زنانه است، اگرچه در بدن مردان نیز مقادیر کمی از آن یافت می شود. در زنان، سطح استروژن در طول چرخه قاعدگی در نوسان بوده و در طول تخمک گذاری به اوج خود می رسد. استروژن در حفظ روانکاری واژن، افزایش جریان خون به اندام تناسلی و افزایش میل جنسی نقش اساسی دارد. سطوح پایین استروژن، مانند مواردی که در دوران یائسگی یا برخی شرایط پزشکی رخ می دهد، منجر به کاهش میل جنسی و خشکی واژن می گردد.

  • پروژسترون

پروژسترون یکی دیگر از هورمون های مهم در سلامت باروری زنان است. این هورمون با استروژن برای تنظیم چرخه قاعدگی و آماده سازی رحم برای بارداری همکاری می کند. اگر چه نقش آن در میل جنسی در مقایسه با تستوسترون و استروژن کمتر مشخص است، نوسانات سطح پروژسترون در طول چرخه قاعدگی می تواند بر خلق و خو و میل جنسی تأثیر بگذارد.

  • پرولاکتین

پرولاکتین عمدتاً با شیردهی در زنان مرتبط است. سطوح بالای پرولاکتین می تواند میل جنسی را سرکوب کرده و در عملکرد جنسی طبیعی در مردان و زنان اختلال ایجاد کند.

  • اکسی توسین

اکسی توسین که به عنوان “هورمون عشق” نیز شناخته می شود، در پیوند، اعتماد و تعاملات اجتماعی بین فردی نقش دارد. این هورمون در طول ارتباط صمیمانه فیزیکی مانند در آغوش گرفتن، بوسیدن و شروع فعالیت جنسی آزاد شده و به احساس صمیمیت و دلبستگی بین شرکای جنسی کمک می کند.

حفظ تعادل هورمونی برای سلامت و عملکرد جنسی مطلوب ضروری است. عدم تعادل در سطوح هورمونی، چه به دلیل نوسانات طبیعی، پیری، شرایط پزشکی یا برخی داروها، می تواند بر میل جنسی، برانگیختگی و رضایت جنسی تأثیر منفی بگذارد.

مکمل های تاثیرگذار در تعادل هورمونی بدن

مکمل های موثر در تعادل هورمونی بدن انسان کدامند؟

چندین مکمل تقویت تعادل هورمونی در بدن وجود دارد. با این حال، ضروری است که قبل از افزودن مکمل‌های جدید به رژیم خود، با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت نمایید، به‌ویژه اگر شرایط سلامتی ویژه ای دارید یا داروی خاصی مصرف می‌کنید. در زیر به چند مکمل تقویت قوای جنسی با اثرات حفظ تعادل هورمونی بدن اشاره می کنیم:

  • مکمل ویتامین D

سطوح کافی ویتامین D با سطح تستوسترون سالم در مردان و بهبود باروری در مردان و زنان مرتبط است. بسیاری از افراد دارای سطوح ناکافی ویتامین D هستند، بنابراین مصرف مکمل ویتامین D به خصوص برای کسانی که کمتر در معرض آفتاب قرار دارند، برای تقویت قوای جنسی توصیه می شود.

  • اسیدهای چرب امگا 3

تحقیقات در مورد نقش اسیدهای چرب امگا 3 که در روغن ماهی و منابع گیاهی خاصی مانند دانه کتان و گردو یافت می شوند، نشان داده که مکمل امگا 3 از تعادل هورمونی و کاهش التهاب بدن موثر است. همچنین این مکمل به بهبود خلق و خو و عملکرد شناختی کمک می کند.

  • مکمل منیزیم

منیزیم در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله تنظیم هورمون نقش دارد. برخی تحقیقات نشان می دهد که مکمل منیزیم به بهبود سطح تستوسترون در مردان و کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) در زنان کمک می کند.

  • مکمل زینک

زینک یا روی یک ماده معدنی ضروری است که در تولید تستوسترون و سلامت کلی باروری نقش دارد. سطوح پایین زینک با کاهش سطح تستوسترون در مردان مرتبط است. مصرف مکمل زینک به ویژه در افراد دارای کمبود روی در حمایت از میزان تولید تستوسترون لازم برای بدن منجر می شود.

  • آداپتوژن ها

آداپتوژن ها دسته ای از گیاهان هستند که به بدن در سازگاری با استرس کمک کرده و از تعادل هورمونی بدن حمایت می کنند. به عنوان مثال آشواگاندا (Ashwagandha )، رودیولا (Stonecrops) و ریحان مقدس (Holy Basil) از جمله این گیاهان هستند. این گیاهان به دلیل پتانسیل کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) و کمک به احساس رفاه کلی مورد مطالعه قرار گرفته اند.

  • ریشه ماکا

ریشه ماکا (Maca root) گیاهی بومی کشور پرو است که به طور سنتی برای تقویت باروری و میل جنسی استفاده می شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ماکا به تقویت قوای جنسی و متعادل کردن سطوح هورمونی کمک می کند، اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه برای تأیید اثربخشی قطعی آن مورد نیاز است.

  • توت درخت عفیف

توت درخت عفیف (Chaste tree berry) گیاهی است که معمولاً برای حفظ تعادل هورمونی در زنان، به ویژه در طول چرخه قاعدگی استفاده می شود. این گیاه در تنظیم چرخه قاعدگی، کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی و حمایت از باروری با تأثیر بر سطوح هورمونی از جمله پرولاکتین و پروژسترون نقش دارد.

2- نقش سلامت جسمانی در تقویت قوای جنسی

رابطه سلامت جسمانی و افزایش نیروی جنسی چیست؟

سلامت جسمی کلی، از جمله سلامت قلبی عروقی، عملکرد سیستم عصبی و غدد درون ریز، به طور مستقیم بر قدرت جنسی تأثیر دارد. در ادامه به نقش سلامت جسمی در ابعاد مختلف و تاثیر آن بر عملکرد و رضایت جنسی اشاره می کنیم:

  • سلامت قلب و عروق

یک سیستم قلبی عروقی سالم برای عملکرد جنسی ضروری است زیرا جریان خون مناسب به اندام تناسلی را تضمین می کند. شرایطی مانند فشار خون بالا، تصلب شرایین (سخت شدن رگ ها) و کلسترول بالا جریان عادی خون را مختل کرده و به اختلال نعوظ در مردان و کاهش برانگیختگی و روانکاری در زنان منجر می شوند.

  • آمادگی جسمانی

آمادگی جسمانی، از جمله استقامت قلبی عروقی و قدرت عضلانی، عملکرد و رضایت جنسی را افزایش می دهد. افزایش استقامت بدن به کسب تجربه های جنسی طولانی تر و لذت بخش تر برای هر دو طرف می انجامد.

  • تعادل هورمونی

همانطور که قبلا ذکر شد، تعادل هورمونی برای سلامت جنسی بسیار مهم است. ورزش منظم، یک رژیم غذایی متعادل و حفظ وزن مطلوب به تنظیم سطح هورمون ها و میل جنسی کمک می کند.

  • تصویر بدن و عزت نفس

احساس خوب نسبت به ظاهر کلی بدن بر اعتماد به نفس و شادابی جنسی تاثیر مثبتی دارد. اتخاذ سبک زندگی سالم و ورزش منظم در افزایش رضایت نسبت به تصویر بدن و عزت نفس بیشتر و در نتیجه تقویت قوای جنسی نقش دارد.

  • انعطاف‌پذیری و تحرک

انعطاف‌پذیری و تحرک، رابطه جنسی را از طریق کمک به کشف پوزیشن های جدید و تجربه های نو، لذت بخش تر می کند. فعالیت‌هایی مانند یوگا و تمرین‌های کششی  انعطاف‌پذیری را بهبود بخشیده و تجربیات جنسی بهتری را به دنبال دارند.

  • کاهش استرس

مطالعات نشان داده شده اند که شرایط جسمی مناسب، سطح استرس را کاهش داده و باعث آرامش روان می شود. استرس مزمن بر میل و عملکرد جنسی تأثیر منفی می گذارد. بنابراین مدیریت استرس از طریق فعالیت بدنی منظم به افزایش قوای جنسی کمک می کند.

  • خواب کافی و مطلوب

خواب کافی برای سلامت کلی از جمله سلامت جنسی ضروری است. کیفیت پایین خواب یا بی خوابی منجر به خستگی، تحریک پذیری و کاهش میل جنسی می شود. رعایت بهداشت خواب و رسیدگی به اختلالات احتمالی خواب، عملکرد جنسی و رضایت از سکس را بهبود می بخشد.

به طور خلاصه، سلامت جسمانی با تأثیر بر عواملی مانند عملکرد قلبی عروقی، سطح هورمون ها، استقامت، تصویر بدن، انعطاف پذیری، سطح استرس و کیفیت خواب بر تقویت جنسی تأثیر می گذارد.

3- عوامل روانشناختی موثر در تقویت قوای جنسی

تاثیر عوامل روانشناختی بر افزایش و کاهش قوای جنسی چیست؟

سلامت روان و رفاه عاطفی ارتباط تنگاتنگی با میل و رضایت جنسی دارند. استرس، اضطراب، افسردگی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان بر میل جنسی تأثیر منفی می گذارند. علاوه بر این، تجربیات، باورها و نگرش های گذشته نسبت به سکس و تمایلات جنسی بر افزایش یا کاهش قوای جنسی موثر است.

  • پویایی روابط

کیفیت روابط صمیمانه یک فرد به طور قابل توجهی بر قدرت جنسی او و شریک جنسی وی تأثیر دارد. صمیمیت عاطفی، اعتماد و احترام متقابل از اجزای ضروری یک رابطه جنسی سالم به شمار می روند.

  • عوامل خارجی

عوامل محیطی و موقعیتی مانند استرس کاری، نگرانی های مالی و تغییرات زندگی که انسان در ایجاد آن ها نقش ندارد، بر قدرت جنسی تأثیر می گذارند. ایجاد یک محیط حمایتی و مساعد و حل سریع مسائل پیش آمده ،به افزایش میل و رضایت جنسی کمک می کند.

به طور کلی، قدرت جنسی یک پدیده چند وجهی است که تحت تأثیر عوامل مختلف زیستی، روانی و اجتماعی قرار دارد. حفظ یک سبک زندگی سالم، پرداختن به هر گونه مسائل بهداشتی یا روانی اساسی، و پرورش روابط صمیمانه برای پرورش و حفظ رفاه جنسی ضروری است.

بهترین مکمل های تقویت قوای جنسی 

بهترین مکمل های تقویت قوای جنسی کدامند؟

بهترین مکمل های تقویت قوای جنسی به عوامل سلامت جسمی و ترجیحات فردی شما به طور قابل توجهی بستگی دارد. نکته مهم این است که هنگام در نظر گرفتن مکمل ها و داروهای تقویت کننده جنسی، باید ایمنی را در اولویت قرار داده و حتما با پزشک و متخصص بهداشت جنسی مشورت کنید. در اینجا به چند مکمل و داروی رایج برای تقویت قوای جنسی اشاره می کنیم:

داروهای رفع اختلال نعوظ (ED):

داروهای رفع اختلال نعوظ، برای مشکل نعوظ چه دارویی مناسب است؟

  • سیلدنافیل (ویاگرا)

این دارو با افزایش جریان خون در آلت تناسلی به مردان در نعوظ و حفظ آن کمک می کند.

  • تادالافیل (سیالیس)

مشابه سیلدنافیل، تادالافیل نیز جریان خون را در آلت تناسلی افزایش می دهد اما مدت اثر طولانی تری تا حدود 36 ساعت دارد.

  • واردنافیل (لویترا)

یکی دیگر از داروهایی که جریان خون را در آلت تناسلی افزایش می دهد، واردنافیل می باشد.

نکته مهم این که مصرف این دارو ها حتما باید با نسخه و دستور پزشک متخصص صورت پذیرد.

مکمل های تقویت قوای جنسی بدون نسخه

داروهای بدون نسخه برای تقویت قوای جنسی

  • ال آرژنین

این دارو یک اسید آمینه است که جریان خون را بهبود بخشیده و به عملکرد نعوظ کمک می کند.

  • جینسینگ

برخی از مطالعات نشان می دهد که جینسینگ بر عملکرد نعوظ و افزایش میل جنسی تاثیر مثبت می گذارد.

  • جینکو بیلوبا

برخی محققین اعتقاد دارند که جینکو بیلویا، گردش خون را بهبود می بخشد و به طور بالقوه عملکرد جنسی را تقویت می کند.

  • ریشه ماکا

این مکمل به طور سنتی برای تقویت میل جنسی و عملکرد جنسی استفاده می شود، اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد میزان اثربخشی آن مورد نیاز است.

  • Tribulus Terrestris

ادعا می شود که این دارو سطح تستوسترون را افزایش داده و عملکرد جنسی را بهبود می بخشد، اما شواهد علمی در مورد صحت این ادعا محدود است.

درمان های هورمونی تقویت قوای جنسی

1- درمان جایگزینی تستوسترون (TRT)

برای مردانی که سطح تستوسترون پایینی دارند، TRT منجر به افزایش میل جنسی و عملکرد بهتر نعوظ در الت تناسلی می شود.

2- کنترل بارداری هورمونی

برخی از زنان ممکن است تغییراتی را در میل جنسی به دلیل روش های هورمونی کنترل بارداری تجربه کنند. تغییر روش پیشگیری از بارداری به نوعی دیگر، به کاهش این مشکلات کمک می کند.

درمان های روانشناختی تقویت قوای جنسی

درمان های روانشناختی برای افزایش میل جنسی در مردان و زنان

  • مشاوره یا درمان سکس تراپی

عوامل روانشناختی مانند استرس، اضطراب و مسائل مربوط به رابطه بر عملکرد جنسی تأثیر نامطلوب می گذارند. مشاوره با سکس تراپیست و درمان های مختلف روان شناسی به رفع و کاهش این مشکلات کمک زیادی می کند.

بسیار مهم است که قبل از استفاده از مکمل‌های  تقویت‌ قوای جنسی، با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید، به‌ویژه اگر شرایط سلامتی خاصی دارید و یا دارو مصرف می‌کنید. برخی از مکمل ها و داروها ممکن است با داروهایی که مصرف می کنید،  تداخل داشته باشند، بنابراین ضروری است که در مورد خطرات و مزایای بالقوه با پزشک متخصص یا دکتر داروساز مشورت کنید. علاوه بر این، تمرکز بر سلامت کلی بدن و سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی، ورزش، مدیریت استرس و ارتباطات در روابط نیز به سلامت جنسی کمک می نماید.

 

برای شروع سلامتی 5 ستاره لازمه!

میانگین امتیازات ۵ از ۵

در صورت تمایل می‌توانید مطلب بالا را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

3 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین مقالات